Med snabbare uppkoppling så har vi nu fått möjligheten att använda oss av Internet med raketfarts hastighet. Det var 2G, sedan 3G (som många fortfarande har kvar) och nu är det 4G som gäller men med väntan på 5G. Modem är det som de flesta använder när de ska surfa i hemmet. I telefonen har man dock oftast ett mobilnät på olika hastigheter och möjligheter. De flesta mobiler är dock inte kompatibla ens med 4G nätet. Inte ens iPhonen eller iPaden är anpassad för 4G nätet här i Sverige.

modem för Internet

Från att ha ringt upp med en förfärlig ringsignal i datorn och sedan surfat på ett långsamt och dåligt nät så sitter vi idag med ett flertal alternativ. Telefonerna satt i väggen och störde nätet, idag är de helt separata och mobila med sitt egna nät. Faktum är att Samsung som idag tillverkar än av de mest populära Galaxy telefonerna är på väg att skapa ett 5G nät som ska göra det ännu snabbare att surfa i telefon och surfplattor. Om det blir något kan bara framtiden visa och förhoppningarna är att det ska funka ihop med ursprungliga Samsungtelefoner också. De har dock hållit sig uppdaterade på ett bra sätt med apples iPhone och iPad inte alls haft samma framgång.

I hemmet surfar vi utan hinder

Det finns idag ett flertal hemmanätverk att välja mellan och en av de mest populära är helt klart dagens modem. Medan det var ett krångligt sätt att koppla upp sig mot ett modem förr så är det idag betydligt enklare. Exempelvis så har vi en speciell ingång för just Internet och den formen av nätverk likt vårt telefonjack och kabeltv:n. Man kan med fördel välja vilket nätverk man än önskar, är man dock ute på många resor och måste ha tillgång till Internet majoriteten av tiden så är ett mobilt bredband också en möjlighet. Utvecklingen har minst sagt gått framåt.